Hudföryngring – IPL laser

Hudföryngring (en av de mest erkända anti-aging behandlingarna idag)

bild8

IPL fungerar även för hudföryngring (photo skin rejuvenation). Visste du att IPL behandlingar hjälper huden att börja skapa mer kollagen?

IPL ljus går ner i huden och omvandlas till värmeenergi. Ljuset startar en naturlig process, stimulerar nybildning av kollagen så att nya friska celler kan bildas inifrån.

Med ålder och speciellt om man solat mycket mister huden sin elasticitet och blir rynkig på grund av att kollagenet minskat. IPL kan återställa huden elasticitet enkelt och effektivt, dessutom minimeras ytliga blodkärl och pigmentfläckar under denna behandling. Genom att stimulera kroppens egen produktion av kollagen ger behandlingen huden en slätare struktur och jämnare färg samtidigt som du får en spänstigare känsla och en fin lyster i huden.

Skinrejuvenation är en serie intensiva ljuspulser som passerar det yttersta hudlagret och påverkar och reducerar små fina kärl i ansiktet, rodnader, rosacea, solskadad hud, åldersförändringar, pigmenteringar och pigmentfläckar.

Behandlingen förbättrar också fina linjer och rodnader efter acneärr, samt reducerar grova porer och ger en ökad fuktnivå och spänst i huden. Huden får en jämnare ton och ger dig ett fräscht och  friskt utseende.

bild7

Hudföryngringen sker genom att ljusbehandling når ända ner i det djupa hudlagret som kallas dermis. Där får man via en stimulering av kärlbädden en ökning av kollagen-nybildningen och därmed en mer elastisk och spänstig hud full av lyster. 4-6 behandlingar med 21-28 dagars mellanrum rekommenderas för att underlätta en nybildning av kollagen. Oftast behandlar man hela ansiktet och/eller halsen/dekolletaget. Du får inte vara solbränd vid behandling och undvika solen i ca 2-3 v efter behandlingen. Studier visar på resultatet efter 4-6 behandlingar finns kvar upp till 5 år.

Behandlingen kan utföras även på andra kroppsdelar som tex händerna. Resultatet är en hud som är jämnare och vackrare.

 

Behandlingsområden

  • Aknebehandling
  • Rynkreduktion
  • Pigmentskador
  • Hudföryngring
  • Kollagenförnyelse
  • Hårborttagning