Hudföryngring – FRM fractional rf microneedle

FRACTIONAL RF MICRONEEDLE (FRM) – Huduppstramning, hudföryngring utan kirurgi


En ny metod med mikro nålar och RF (Radio frekvens)

Fractionell Micro-Needle behandling utför hudföryngring genom att noggrant kontrollerad RF energi skickas direkt ner till ett specifikt djup i dermis med minimalt invasiva mikro nålar. En sådan perfekt kombination av micro needles plus RF energi minskar behandlingstiden och återhämtningen avsevärt i jämförelse med fractional laser behandlingar. Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om. Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende.
Microneedling är en form av kollagenbildande behandling, avsedd för att stimulera till ökad kollagenproduktion i huden och därmed få en jämnare hudstruktur. Behandlingen utförs med hjälp av Needle Pen som har små och tunna nålar. Dessa nålar penetrerar hudens övre lager till ett djup av max 2mm (terapeut väljer nållängd). Processen har två stora fördelar. Det stimulerar effektivt till ökad kollagen nybildning och att man genom nålkanalerna som bildas kan få en ökad och effektiv penetration av hudvårdsprodukter genom hudens övre lager (epidermis). Microneedling orsakar ett minimalt trauma för huden och kanalerna som bildats sluts efter en kort stund.När vi åldras minskar den naturliga produktionen av hudens kollagen och elastin vilket leder till rynkor, slapp hud och insjunkenhet. Genom Micro-Needle RF kan vi stimulera huden att producera mer kollagen och elastin på ett sådant sätt att den kan användas som ett alternativ till kirurgiska ingrepp.

Med FRM kan man behandla hudproblem som:

* Linjer/Rynkor
* Slapp Hud
* Ärr/Akneärr
* Ytliga blodkärl
* Pigmentfläckar

Metoden stramar upp hud som tappat sin spänst både i ansiktet och på kroppen, ger extrem permanent hudsammandragning och är sannolikt den mest effektiva behandlingsform som i dag är möjlig att ge utan att genomgå ett kirurgiskt ingrepp!

Frågor och svar om hudföryngring:

Kan alla hudtyper och färger användas?

Ja, passar alla färger och hudtyper.

Hur många behandlingar krävs och hur lång tid håller effekten i sig?

1-3 behandlingar med 4-5 veckors mellanrum. Men det varierar från person till person hur länge man ska vänta mellan behandlingarna. Anledningen till att man väntar mellan behandlingarna är att man vill att huden skall tillgodogöra sig behandlingen innan man gör ytterligare en behandling.

Det kan även behövas fler omgångar om kundens problem är större.

Vilka resultat kan jag förvänta mig av en (FRM) behandling och hur länge håller resultatet?

Resultaten varierar för varje enskild individ. Faktorer som har effekt på huden och dess åldrande är till exempel hudtyp, ålder, levnadssätt, stressnivå, alkohol, solning, ämnesomsättning, hormoner, etniskt ursprung och medicinering. Resultat ses ofta redan efter en behandling.

Efter 2-6 veckor börjar man att se resultat på linjer, rynkor, ärr och bristningar, då nybildningen av kollagen och elastin kommit igång. Man upplever då att vävnaden är mjukare och att man fått en utjämnande effekt på hudstrukturen. Denna process fortsätter under en längre tid.

De bäst synliga resultaten får man på rynkor runt ögon och mun, panna, käklinje, hals och dekolletage där hudens åldrande ofta börjar.
Förstorade porer kan reagera på microneedling med minskning av porstorleken. Även talgproduktionen i förstorade porer kan reduceras till en mer normal nivå.

Effekten kvarstår under lång period och ger även en gradvis förbättring med lång hållbarhet. Kollagen- och elastin nybildningen är en relativt långsam process, men när denna väl kommit igång har man en ökad produktion under en längre tid och därmed får man successivt ett förbättrat resultat även efter behandlingskurens slut.
Man kan aldrig helt ta bort en rynka, ett ärr eller en bristning. Skadan finns i vävnaden och det man kan åstadkomma är en förbättring av vävnadsstrukturen så att problemet blir mindre framträdande. När det gäller linjer och rynkor så åldras huden kontinuerligt och därmed kan man emellanåt behöva upprepa behandlingen för att få igång kollagen- och elastin nybildningen på nytt. Vi rekommenderar en ny behandlingskur efter ca 12 månader.

Kommer det att göra ont?

Hur ont det gör varierar från person till person, Det som känns är en pirrande värme i huden. Huden rodnar och blir röd allt eftersom behandlingen fortlöper. Rodnaden är en naturlig reaktion på att hudvävnaden stimuleras, samt att reparations- och kollagenaktiveringen börjar. Huden kan förbli röd och vara svullen i någon dag efter behandlingen. Vissa upplever lätt klåda och att huden kan fjälla efter behandlingen. På de allra flesta lägger sig rodnaden inom ett dygn och man har fått en rosig och frisk hudton, full med lyster.

Det kan även förekomma lokal bedövning (Emlakräm) om man går djupt in i huden.

Behandlingen tar från 30 minuter till en timme men det kan ta längre tid om besvären är mer avancerade. Din exakta behandlingstid beror på dina individuella förutsättningar.

Vilka områden kan behandlas?

Ansiktet, hals, dekolletage, panna, ögon och käklinje. Överallt på kroppen så länge det inte finns några öppna sår.

Biverkningar?

Några omedelbara biverkningar rodnad, fjällning, lätt irritation på de behandlade områdena – som efter en solbränna. Vid större behandling bör man räkna med omfattande svullnad, små röda prickar och vätskande, irriterad hud.

Viktigt: Sola inte på minst en vecka efter behandlingen. Använd solskyddskräm spf30 om du ska vara ute i solen. Använd inte makeup förrän dagen efter behandling. Undvik kemiska preparat, tvål, parfym samt avstå från träning, bastu, varma bad och klor ett par dagar efter behandling. Det är normalt att huden börjar flagna ett par dagar efter behandlingen. Det tar 1-3 dagar innan huden återhämtar sig och kan variera från person till person.


Välkommen!!